Razem 0,00 zł

+Koszt dostawy od -

Powrót

Nauka czytania i liczenia

Tajniki suszenia żywności

Opinie czytelników: (0) Dodaj ocenę

Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z łatwo psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów oraz zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć podstawowych błędów.

W książce znajdziesz cenne informacje na temat:
zalet domowego suszenia żywności;
mechanizmu działania dehydratora;
wyboru odpowiedniego dehydratora i innych akcesoriów kuchennych;
zasad bezpieczeństwa żywnościowego;
metod pozwalających na zachowanie smaku i koloru suszonych produktów;
produktów najlepiej nadających się do suszenia;
czynników wpływających na czas suszenia żywności;
sposobów przygotowywania żywności do suszenia;
przechowywania wysuszonych produktów.

Rok wydania: 2016 Wydawnictwo: Galaktyka Stan: NowaRodzaj okładki: Inna Wymiar: 20x21cm Ilość stron: 192 Waga: 0.5 kg EAN: 9788375795202

Opinie