tom 1 część 1 1984r, 294s
tom 2 część 2 1977r, 412
tom3 część 3 1975r, 421a
TOM 1 CZĘŚĆ 1
Charakterystyki stali podają informacje liczbowe o własnościach stali wytwarzanych przez hutnictwo polskie, a mianowicie: wymagania obowiązujące wg norm, przemiany
strukturalne, charakterystykę hartowniczą, własności mechaniczne i fizyczne, odporność na korozję, wskazówki technologiczne oraz wytyczne stosowania stali.
Niniejszy tom poświęcono stalom konstrukcyjnym stopowym do ulepszania cieplnego.
Charakterystyki stali są przeznaczone dla pracowników nauki, inżynierów i techników wszystkich specjalności, a zwłaszcza metalurgów, mechaników, konstruktorów, technologów i chemików.
SPIS TREŚCI
Stale konstrukcyjne stopowe do ulepszania cieplnego.
Wprowadzenie do tomu I
1. Definicja i podział
2. Struktura
3. Własności wytrzymałościowe
4. Zasady wyboru
5. Sposób ujęcia tomu I, serii С
Literatura
Wstęp do części 1
Stal manganowa do ulepszania cieplnego 30G2
Stal manganowa do ulepszania cieplnego 45G2
Stal krzemowo-manganowa do ulepszania cieplnego 35SG
Stal chromowa do ulepszania cieplnego ЗШ
Stal chromowa do ulepszania cieplnego 40H i 38HA
Stal chromowa do ulepszania cieplnego 45H
Stal chromowa do ulepszania cieplnego 50H
Stal chromowo-molibdenowa do ulepszania cieplnego 25HM
Stal chromowo-molibdenowa do ulepszania cieplnego 30HM
Stal chromowo-molibdenowa do ulepszania cieplnego ЗШМ
Stal chromowo-molibdenowa do ulepszania cieplnego 40HM
TOM 1 CZĘŚĆ 2
Charakterystyki stali podają informacje liczbowe o własnościach stali wytwarzanych przez hutnictwo polskie, a mianowicie: wymagania obowiązujące wg norm, przemiany strukturalne, charakterystykę hartowniczą, własności mechaniczne i fizyczne, odporność na korozję, wskazówki technologiczne oraz wytyczne stosowania stali.
Niniejszy tom poświęcono stalom konstrukcyjnym stopowym do ulepszania cieplnego.
Charakterystyki stali są przeznaczone dla pracowników nauki, inżynierów i techników wszystkich specjalności, a zwłaszcza metalurgów, mechaników, konstruktorów, technologów i chemików.
SPIS TREŚCI:
Wstęp do części 2.
Obróbka skrawaniem (informacje do części 1, 2 i 3 tomu I — serii C)
1. Ogólna charakterystyka skrawalności
2. Toczenie
3. Wiercenie.
4. Powiercanie, pogłębianie i rozwiercanie.
5. Frezowanie.
6. Szlifowanie
Stal chromowo-krzemowa do ulepszania cieplnego 37HS .
Stal chromowo-manganowo-krzemowa do ulepszania cieplnego 20HGS
Stal chromowo-manganowo-krzemowa do ulepszania cieplnego 30HGS
Stal chromowo-manganowo-krzemowa do ulepszania cieplnego 35HGS
Stal chromowo-molibdenowo-wanadowa do ulepszania cieplnego 40H2MF
Stal chromowo-niklowa do ulepszania cieplnego 45HN
Stal chromo wo-manganowo-niklowo-molibdenowa do ulepszania cieplnego 37HGNM.'. . .
Stal chromowo-niklowo-molibdenowa do ulepszania cieplnego 36HNM .
Stal chromowo-niklowo-molibdenowa do ulepszania cieplnego 34HNM .
Stal chromowo-niklowo-molibdenowa do ulepszania cieplnego 40HNMA
Stal rhromowo-niklowo-molibdenowo-wanadowa do ulepszanie cieplnego
TOM 1 CZĘŚĆ 3
Charakterystyki stali podają informacje liczbowe o własnościach stali wytwarzanych przez hutnictwo polskie, a mianowicie: wymagania obowiązujące wg norm, przemiany strukturalne, charakterystykę hartowniczą, własności mechaniczne i fizyczne, odporność na korozję, wskaźniki technologiczne oraz wytyczne stosowania stali. Niniejszy tom poświęcono stalom konstrukcyjnym stopowym do ulepszania cieplnego.
Charakterystyki stali są przeznaczone dla pracowników nauki, inżynierów i techników wszystkich specjalności, a zwłaszcza metalurgów, mechaników, konstruktorów, technologów i chemików.