Razem 0,00 zł

+Koszt dostawy od -

Powrót

Pozostałe

  • Technologia przetwórstwa mięsa
  • Technologia przetwórstwa mięsa

Technologia przetwórstwa mięsa

Ceny od: 60,00 zł do: 64,20 zł

Średnia ocena: 4,5

Opinie czytelników: (0) Dodaj ocenę

Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów. Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i higieny pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GPH oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000. W drugim wydaniu podręcznika uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Ponadto podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP. Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika-wędliniarza.

Rok wydania: 2018 Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN Stan: NowaRodzaj okładki: Inna Wymiar: 16.5x23.5cm Ilość stron: 346 Waga: 0.64 kg EAN: 9788301194123

64,20 zł
Informacje
Uwagi

Rok wydania: 2018 Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN Stan: NowaRodzaj okładki: Inna Wymiar: 16.5x23.5cm Ilość stron: 346 Waga: 0.64 kg EAN: 9788301194123

+ -

Rok wydania: 2012 Wydawnictwo: WNT Stan: NowaRodzaj okładki: Miękka Wymiar: 16.5x23.5cm Waga: 0.652 kg EAN: 9788363623197

Produkt niedostępny
Informacje
Uwagi

Rok wydania: 2012 Wydawnictwo: WNT Stan: NowaRodzaj okładki: Miękka Wymiar: 16.5x23.5cm Waga: 0.652 kg EAN: 9788363623197

Produkt niedostępny
Powiadom mnie o dostępności tego produktu

Opinie