Razem 0,00 zł

+Koszt dostawy od -

Powrót

Biologia komórki

  • -10%

Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności

Opinie czytelników: (0) Dodaj ocenę

Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej. Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii. Są one wynikiem oddziaływania dodatków do żywności, zanieczyszczeń pochodzących od materiałów do pakowania, substancji chemicznych wykorzystywanych w systemach czyszczących oraz toksyn mikrobiologicznych. Wszystkie zagadnienia przedstawione są na przykładach i dotyczą m.in. histaminy w rybach i produktach rybnych, toksyn biologicznych i przyczyn ich występowania, czynników wpływających na powstawanie biofilmów i strategii kontrolnych oraz zagrożeń ze strony Escherichia coli. Książka jest adresowana do chemików, mikrobiologów, technologów żywności, przedstawicieli zawodów medycznych oraz weterynarzy.

Rok wydania: 2017 Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN Stan: NowaRodzaj okładki: Inna Wymiar: 16.5x23.5cm Ilość stron: 110 Waga: 0.2 kg EAN: 9788301194307

41,04 zł 45,60 zł
+ -

Opinie