Razem 0,00 zł

+Koszt dostawy od -

Powrót

Pozostałe

  • -16%

Uważaj, co jesz, gdy zażywasz leki

Opinie czytelników: (0) Dodaj ocenę

Warto wiedzieć, że stosowanie preparatów witaminowych, mineralnych i suplementów diety zawierających substancje roślinne lub zioła może powodować występowanie różnego rodzaju interakcji z przepisanymi przez lekarza preparatami. Niejednokrotnie interakcje te są bardzo złożone i mogą zachodzić na poziomie wchłaniania, dystrybucji, eliminacji lub uwalniania leku. Interakcje dotyczą też przemian biochemicznych leku w wątrobie lub w przewodzie pokarmowym. W rezultacie z powodu wzajemnych oddziaływań leków i suplementów diety efekt terapeutyczny przepisanego przez lekarza środka może być nieprzewidywalny. Autorzy - specjaliści z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie – udzielają wskazówek i praktycznych porad, kiedy przyjmować leki, czym nie wolno ich popijać, jakie produkty spożywcze osłabiają działanie leku lub je wzmacniają. Z książki mogą korzystać zarówno pacjenci, jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej.

Rok wydania: 2007 Wydawnictwo: PZWL Stan: NowaRodzaj okładki: Miękka Wymiar: 15x20cm Waga: 0.19 kg EAN: 9788320043006

30,38 zł 36,30 zł
+ -

Opinie