Razem 0,00 zł

+Koszt dostawy od -

Powrót

Medycyna ogólna

Śmierć przez wapń

Opinie czytelników: (0) Dodaj ocenę

W książce Śmierć przez wapń doświadczony kardiolog i naukowiec, Thomas E. Levy, przedstawia dowody naukowe, że regularne spożywanie produktów mlecznych i wapnia promuje wszystkie znane przewlekłe choroby zwyrodnieniowe i znacznie skraca życie. Książka napisana jest w sposób zrozumiały, zarówno dla laika, jak i naukowca. Dr Levy wyjaśnia niebezpieczeństwa związane z suplementacją wapnia. "Obecnie udowodnione jest, że nadmiar wapnia w diecie, jak to się dzieje w przypadku systematycznego picia mleka oraz spożywania innych produktów mlecznych, zawierających wapń, jest toksyczną i potencjalnie skracającą życie praktyką". Doktor Levy jest praktykującym lekarzem-kardiologiem, naukowcem oraz adwokatem. W roku 1972 dr Levy uzyskał tytuł magistra biologii na Uniwersytecie Johna Hopkinsa. W roku 1976 ukończył studia medyczne w Tulane University School of Medicine, gdzie specjalizował się kolejno w medycynie wewnętrznej i kardiologii. Po zakończeniu studiów podyplomowych habilitował się i pracował w tej uczelni przez kolejne trzy lata. Po okresie praktyki prywatnej w dziedzinie kardiologii osób dorosłych, w roku 1994 doktor Levy rozpoczął, wspólnie z doktorem Halem Hugginsem, badania nad medycznym wpływem stomatologicznych czynników toksycznych. W roku 1998 ukończył studia prawnicze na Uniwersytecie w Denver, a następnie prowadził praktykę prawną w Kolorado i w Dystrykcie Kolumbii.

Rok wydania: 2018 Wydawnictwo: Aba Stan: NowaRodzaj okładki: Inna Wymiar: 16x24cm Ilość stron: 384 Waga: 0.5 kg EAN: 9788365717092

Opinie