Powrót

Antyki - książki do 1950 r.

Przyrządzanie potraw, 1936 r.

Opinie czytelników: (0) Dodaj ocenę

Celem niniejszej książki jest ułatwienie pracy gospodyni domu przy przyrządzaniu posiłków. Część pierwsza książki zapoznaje z zasadami racjonalnego żywienia, planowaniem codziennych posiłków,zasadniczymi metodami kucharskimi, jak gotowanie, smażenie, pieczenie itp., oraz sprzętem stosowanym w kucharstwie i jego konserwacją. Część druga książki zawiera ponad 1000 przepisów przyrządzania potraw z podziałem na grupy:zakąsek, zup, potraw jarskich, pół-mięsnych i mięsnych, sosów, deserów, napojów i ciast. Dokładne kolejne wyszczególnienie wszystkich czynności potrzebnych do wykonania każdej potrawy umożliwi wszystkim osobom, nawet tym, które dotychczas nigdy nie przyrządzały posiłków, przygotowanie nawet najbardziej skomplikowanych potraw

Rok wydania: 1936 Wydawnictwo: Książnica - Atlas Stan: UżywanaRodzaj okładki: Twarda Wymiar: 23.5x15cm Ilość stron: 494 Waga: 1 kg TIN: T00407859

Uwagi: Blok spójny. Druk czytelny. Oprawa lekko wytarta. Karta tytułowa luźna. Brzegi stron pożółkłe. Strony pożółkłe i zabrudzone

Produkt niedostępny
Powiadom mnie o dostępności tego produktu

Opinie