Razem 0,00 zł

+Koszt dostawy od -

Powrót

Podróżniczy

  • -10%

Polskie mięso czyli jak zostałem weganinem...

Opinie czytelników: (0) Dodaj ocenę

Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w
ubojni, by u źrodeł zobaczyć w jakich warunkach żyją hodowlane kury, i jak są poźniej
przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w
Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami
dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańcow.
Wreszcie wyruszył śladem aktywistow do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się jak ważne jest
zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery.
Polskie mięso to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także
poruszająca historia jedzenia - tego jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat. Autor
w pasjonujący sposob przytacza literaturę, rozmowy z ekspertami, ale i historię znajomych, by
nakreślić możliwie jak najszerszy obraz polskiego mięsa.

Rok wydania: 2018 Wydawnictwo: Krytyki Politycznej Stan: NowaRodzaj okładki: Inna Wymiar: 13x0cm Ilość stron: 320 Waga: 0.5 kg EAN: 9788365853684

29,25 zł 32,50 zł
+ -

Opinie