Polityka prywatności

Polityka ochrony prywatności Antykwariatu i Księgarni Tezeusza


Korzystając w jakikolwiek sposób z witryny znajdującej się pod adresem www.tezeusz.pl, akceptują Państwo zasady zawarte w Polityce Prywatności znajdującej się na niniejszej stronie.
Administrator danych osobowych
Administratorem Danych Osobowych jest firma Antykwariat i Księgarnia Tezeusza. Andrzej Miszk, Kasinka Mała 657,
34 – 734 Kasinka Mała.

Dane osobowe
Aby dokonać rejestracji i/lub zrealizować zamówienie na towary, należy wypełnić formularz zawierający podstawowe dane o użytkowniku-kliencie (imię, nazwisko, nazwa firmy, kontakt, adres). Dane te są niezbędne do pozytywnego zakończenia rejestracji i/lub zrealizowania zamówienia oraz wysłania przesyłki jak również celów księgowych (np. wystawienie faktury). Dane osobowe zbierane są tylko na potrzeby sklepu Antykwariat i Księgarnia Tezeusza w celach ewidencyjnych i marketingowych. Użytkownik-klient poprzez rejestrację, logowanie lub złożenie zamówienia wyraża zgodę na przetwarzanie udostępnionych danych osobowych. Informacje te nie są sprzedawane lub udostępniane firmom ani osobom trzecim, poza koniecznością wynikającą z realizacji płatności i wysyłki.
W celu realizowania płatności dane będą udostępniane PayU S.A., który jest również Administratorem Danych Osobowych, a w celu realizacji przesyłki firmom kurierskim lub Poczcie.
Niezależnie od danych osobowych podanych przez użytkownika-klienta podczas rejestracji i/lub składania zamówienia, sklep Antykwariat i Księgarnia Tezeusza wykorzystuje technologie pozwalające na zbieranie niektórych informacji technicznych, takich jak adres IP, typ przeglądarki, czy używany system operacyjny. Informacje te gromadzone są w celach statystycznych, związanych z odpowiedzialnością sklepu Antykwariat i Księgarnia Tezeusza.
Stosownie do zapisu art. 15 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204), możemy zostać zobowiązani do wydania informacji w tym w szczególności numeru IP komputera zawartych w logach dostępowych na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań.

Płatności online
Realizując zamówienie na jakikolwiek z oferowanych przez sklep Antykwariat i Księgarnia Tezeusza książek i wybierając sposób płatności karta kredytową, klient przechodzi połączeniem szyfrowanym na stronę firmy autoryzującej, z którą sklep Antykwariat i Księgarnia Tezeusza ma podpisaną odpowiednia umowę (DotPay.pl) i tam dokonuje operacji finansowej.
Za całość takiej operacji finansowej odpowiada firma autoryzująca transakcje (DotPay.pl).

Sklep Antykwariat i Księgarnia Tezeusza nie ma dostępu do takich danych, jak numer karty, dostęp do konta itd.
Dobrowolność podania danych osobowych
Podanie danych osobowych jest całkowicie dobrowolne, jednak w przypadku:
  • rejestracji w sklepie Antykwariat i Księgarnia Tezeusza;
  • logowania w sklepie Antykwariat i Księgarnia Tezeusza;
  • składnia zamówień w sklepie Antykwariat i Księgarnia Tezeusza

ich nie podanie spowoduje zakończenie niepowodzeniem wyżej wymienionych operacji.


Cookies (Ciasteczka)
Niektóre obszary serwisów należących do sklepie Antykwariat i Księgarnia Tezeusza mogą wykorzystywać cookies, czyli małe pliki tekstowe wysyłane do komputera internauty, identyfikujące go w sposób potrzebny do uproszczenia lub umorzenia danej operacji. Cookies są nieszkodliwe ani dla komputera, ani dla jego użytkownika i jego danych. Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę i nieusuwanie ich z dysku.

Subskrypcja bezpłatnego newslettera
Zaprenumerowanie bezpłatnego newslettera wymaga podania w odpowiednim formularzu swojego adresu e-mail. Uzyskane w ten sposób dane są dodawane do listy mailingowej. Adres e-mail jest niezbędny do tego, aby można było wysłać danemu użytkownikowi newsletter.

Niezapowiedziane wiadomości
Sklep Antykwariat i Księgarnia Tezeusza zastrzega sobie prawo do wysyłania niezapowiedzianych wiadomości osobom, których dane kontaktowe uzyskaliśmy dzięki działalności związanej ze sklepem. Pod pojęciem niezapowiedzianych wiadomości rozumiemy informacje odnoszące się bezpośrednio do naszych serwisów, usług i produktów (np. zmiany, wewnętrzne promocje) oraz niekomercyjne listy (np. życzenia, komentarze osobiste itp.).

Linki do innych stron internetowych
Realizując podstawową ideę Internetu, umieszczamy na stronach sklepu Antykwariat i Księgarnia Tezeusza linki umożliwiające użytkownikom bezpośrednie przejście na inne strony internetowe. Nie odpowiadamy jednak za politykę ochrony prywatności stosowaną przez właścicieli tych stron.

Praktyczna porada
Odwiedzając stronę księgarnia.tezeusz.pl i/lub tezeusz.pl w kawiarence internetowej lub za pomocą komputera, z którego korzystają również inne osoby, trzeba szczególnie pamiętać o wylogowaniu się po zakończeniu wizyty w Sklepie, aby nie umożliwiać niepowołanym osobom dostępu do swojego konta.

Zmiany w polityce ochrony prywatności
Sklep Antykwariat i Księgarnia Tezeusza zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w polityce ochrony prywatności. Zmiany te mogą nastąpić w dowolnym czasie a użytkownicy-klienci mogą, lecz nie muszą być o tym powiadomieni. Wszelkich zmiany zawarte będą w niniejszym dokumencie "Polityka ochrony prywatności" prezentowanym na stronie: http://tezeusz.pl/information.php?info_id=6.

Wszystkich użytkowników-klientów, przeglądających zawartość sklepu Antykwariat i Księgarnia Tezeusza i będących prenumeratorami naszego newslettera obowiązuje aktualna polityka prywatności.
Biuro Obsługi Klienta - oferta i zamówienia. Zadzwoń!
tel. 18 26 70 087
tel. 604 33 18 47
tel. 18 33 13 613

Kategorie książek

Biuro Obsługi Klienta
+48 604 33 18 47 lub (18) 33 13 613
Antykwariat internetowy

Nasz cel


Naszym celem jest gromadzenie oraz dystrybucja wartościowej literatury. Nasz antykwariat oferuje wyłącznie książki o dużej wartości merytorycznej oraz estetycznej. Dokładnie selekcjonujemy trafiające do naszej oferty pozycje – nabywamy jedynie najlepsze księgozbiory profesorskie i inteligenckie w całym kraju.


Nasze książki


Książki naukowe, popularno-naukowe i profesjonalne to nasza specjalność. Swoją działalnością staramy się objąć wszystkie dziedziny naukowe. Posiadamy też bogaty i stale uzupełniany zbiór antyków, czyli książek sprzed roku 1950. W naszym antykwariacie gromadzimy także wyjątkowe pozycje dla kolekcjonerów.


Nasza kadra


Nasza profesjonalna kadra to w większości humaniści - absolwenci filozofii, socjologii, filologii polskiej, religioznawstwa, bibliotekoznawstwa,komunikacji społecznej, historii czy pedagogiki. Jesteśmy zatem możliwie najlepiej przygotowani do tego, by należycie wypełniać swoją misję! Przekonaj się o jakości naszych usług!
Tezeusz - Chrześcijanie w świecie
Tezeusz - Chrześcijanie w świecie
Zapraszamy do niezależnego katolickiego portalu opinii. Porozmawiaj o życiu i wierze!