Razem 0,00 zł

+Koszt dostawy od -

Powrót

Antyki - książki do 1950 r.

  • -20%

Książka kucharska, 1945 r.

Opinie czytelników: (0) Dodaj ocenę

Książka kucharska – zbiór przepisów kulinarnych, opisujących sposób przygotowywania danych potraw. Współczesne książki kucharskie są na ogół ułożone według jakiegoś tematu przewodniego i zawierają przepisy np. kuchni narodowych czy regionalnych bądź spełniające wymagania danej diety (np. książki kucharskie dla diabetyków, wegetarian czy osób odchudzających się). Mogą też zawierać przepisy na określony typ potraw, np. ciasta, sałatki, przetwory z owoców czy potrawy mięsne. Obecnie są często ilustrowane fotografiami pokazującymi gotowe dania

Współcześnie książki kucharskie nie są wyłącznie źródłem informacji przydatnych w kuchni – czytelnicy kupują je także w celu zaznajomienia się z przepisami na potrawy, których nie mają zamiaru przygotowywać. Albumowe wydania książek kucharskich dalekie są od swojej pierwotnej funkcji i częściej znajdują swoje miejsce w salonie niż w kuchni

Rok wydania: 1945 Wydawnictwo: Św Wojciecha Stan: UżywanaRodzaj okładki: Miękka Wymiar: 14.5x21cm Ilość stron: 272 Waga: 0.45 kg TIN: T00994917

Uwagi: Blok książki spójny, druk czytelny.Brzegi stron zakurzone, pożółkłe, zabrudzone.Oprawa wytarta, zabrudzona,zarysowana.Rogi oprawy  zagięte, Strony pożółkłe, poplamione. 

56,00 zł 70,00 zł

Opinie