Razem 0,00 zł

+Koszt dostawy od -

Powrót

Kuchnia, potrawy

  • -10%

Jak zrobić ser w domu

Opinie czytelników: (0) Dodaj ocenę

Gdyby nie Joanna, nigdy bym się nie odważyła samodzielnie zrobić sera. Przepisy w książce są tak proste i zrozumiałe, że skorzystają z nich zarówno osoby chcące produkować sery profesjonalnie, jak i amatorzy-entuzjaści, miejscy weekendowi serowarzy. Ewa Wagner, redaktor naczelna magazynu „Kuchnia” Poradnik domowego serowarstwa Domowe sery są zdrowsze, tańsze i o wiele smaczniejsze niż ich sklepowe odpowiedniki. A ta książka to podręcznik dla początkujących i średnio zaawansowanych serowarów. Niezbędna teoria podana w prosty sposób i praktyka zaprezentowana z pasją! Dowiedz się, krok po kroku, jak zrobić nie tylko tradycyjne polskie sery (na przykład typu korycińskiego czy żuławski), ale również najpyszniejsze europejskie (typu parmezan, camembert czy mascarpone). Spróbuj domowego ementalera czy halloumi, dowiedz się, jak zrobić panir czy mozzarellę, rozkoszuj się smakiem ricotty czy szampana z serwatki. Zrób sobie ser i zobacz, jakie to łatwe!

Rok wydania: 2018 Wydawnictwo: Pascal Stan: NowaRodzaj okładki: Inna Wymiar: 15.8x24.2cm Ilość stron: 256 Waga: 0.602 kg EAN: 9788381033206

41,76 zł 46,40 zł
+ -

Opinie