Razem 0,00 zł

+Koszt dostawy od -

Powrót

Kuchnia, potrawy

Dzikie kiszonki i inne fermentacje

Opinie czytelników: (0) Dodaj ocenę

Fermentacja to sztuka i prawdziwa przygoda! I ogromne pole do eksperymentowania! Z powodzeniem można kisić nie tylko popularne warzywa, ale także dzikie rośliny, a nawet grzyby. Przepyszne efekty zaskoczą nawet ciebie. Kaja Nowakowska i Gosia Ruszkowska, blogerki znane jako Mead Ladies, radzą, jak BEZPIECZNIE i smacznie fermentować to, co rośnie wokół nas (dzika marchew, lipa, bez lilak, boczniak, rdestowiec, żółtlica, głóg, stokrotka i wiele innych). Kiszonki i fermentacje to nie tylko kulinarna fantazja! To przede wszystkim samo zdrowie – jedzenie kiszonek i innych fermentowanych produktów pozytywnie wpływa na nasz organizm: wzmacnia jelita, poprawia trawienie i zwiększa odporność. Poznaj również Dzikie smaki. Kuchnię zwariowanego zbieracza roślin, gdzie znajdziesz przepisy na pyszne dania z grzybów, korzeni, liści, owoców, nasion i kwiatów.

Rok wydania: 2018 Wydawnictwo: Pascal Stan: NowaRodzaj okładki: Inna Wymiar: 20.2x18.6cm Ilość stron: 336 Waga: 0.54 kg EAN: 9788381032506

Opinie