Razem 0,00 zł

+Koszt dostawy od -

Powrót

Pozostałe

Diagnostyka laboratoryjna w dietetyce

Opinie czytelników: (0) Dodaj ocenę

W publikacji uwzględniono najnowsze standardy obowiązujące w wykonywaniu diagnostyki laboratoryjnej w celu rozpoznania lub potwierdzenia danej jednostki chorobowej. Autorzy przedstawili podstawowe wiadomości o głównych jednostkach chorobowych, w których dietetyk powinien modyfikować zalecenia żywieniowe. W każdym rozdziale będzie zawarta definicja danej jednostki chorobowej, możliwości wykonania badań biochemicznych w celu diagnostyki tej choroby (ewentualnie potwierdzenie jej rozpoznania) i zasady interpretacji wyników badań (norma, co oznacza wynik poniżej normy i powyżej normy) oraz zalecenia, jak te wiadomości wykorzystać w doborze i modyfikacji diety.

Rok wydania: 2019 Wydawnictwo: PZWL Stan: NowaRodzaj okładki: Inna Wymiar: 16.5x23.5cm Ilość stron: 344 Waga: 0.56 kg EAN: 9788320055849

Opinie