Razem 0,00 zł

+Koszt dostawy od -

Powrót

Czarny kryminał amerykański

  • -10%

Czerwone złoto T.2.

Opinie czytelników: (0) Dodaj ocenę

Odkąd luksemburski kucharz Xavier Kieffer związał się z najsłynniejszą krytyczką kulinarną Francji, bywa zapraszany na najbardziej prestiżowe imprezy. Jednak uroczysta kolacja wydana przez mera Paryża kończy się zaraz po przystawce. Ryuunosuke Mifune, najsłynniejszy kucharz sushi Europy, pada nagle martwy. Diagnoza brzmi: zatrucie rybą. Kieffer jest jednak sceptyczny i szybko zauważa sprzeczności. Zanurza się w świat kuchni specjalizującej się w sushi i dowiaduje się, że istnieją ryby droższe od złota - i cenniejsze niż ludzkie życie.
Xavier Kieffer, niegdyś mistrz kuchni pracujący w wyśmienitych restauracjach, wyrzekł się haute cuisine i prowadzi w Luksemburgu, w Dolnym Mieście, malutką restaurację, gdzie serwuje swoim gościom potrawkę z zająca, zupę luksemburską i paszteciki podlewane rieslingiem.
Ponad pół miliona sprzedanych egzemplarzy całej, czterotomowej serii. W styczniu premiera 5 tomu w 2017 Smak Słowa wydaje kolejne 3 tomy.

Rok wydania: 2016 Wydawnictwo: Smak Słowa Stan: NowaRodzaj okładki: Inna Wymiar: 15x18cm Ilość stron: 294 Waga: 0.5 kg EAN: 9788364846731

29,25 zł 32,50 zł
+ -

Opinie