Razem 0,00 zł

+Koszt dostawy od -

Powrót

Nauka czytania i liczenia

Ciasta i desery dla diabetyków

Opinie czytelników: (0) Dodaj ocenę

Bycie diabetykiem nie oznacza, że musisz całkowicie zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi pod warunkiem, że wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie glikemicznym, odpowiedniej ilości wymienników węglowodanowych i niezbyt kaloryczny. W to kulinarne szkolenie zabiera Cię doświadczona dietetyczka.
W książce znajdziesz:
- 120 przepisów na desery na ciepło i zimno, ciasta i ciasteczka, lody, koktajle, musy i placki,
- wyliczoną kaloryczność każdej potrawy, a także ilość wymienników węglowodanowych, białkowo-tłuszczowych, błonnika i kwasów tłuszczowych,
- praktyczne wskazówki, czym zastąpić cukier,
- porady kulinarne dotyczące żywienia diabetyków,
- tabele miar i wag najpopularniejszych produktów.
Agata Lewandowska dietetyk, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz SGGW. Interesuje się sportem, zdrowym stylem życia i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka książki Polska kuchnia bezglutenowa. Od kilku lat pracuje w warszawskiej Poradni Dietetycznej Dietosfera.

Rok wydania: 2017 Wydawnictwo: RM Stan: NowaRodzaj okładki: Inna Wymiar: 16x23cm Ilość stron: 192 Waga: 0.5 kg EAN: 9788377736517

Produkt niedostępny
Powiadom mnie o dostępności tego produktu

Opinie