1. Kuchnia chińska - 1989 r., 93 s.
2. Kuchnia rosyjska - 1989 r., 93 s.
3. Kuchnia włoska - 1989 r., 93 s.
4. Kuchnia francuska I - 1990 r., 93 s.
5. Kuchnia francuska II - 1990 r., 93 s.
6. Kuchnia indyjska - 1990 r., 93 s.
7. Kuchnia niemiecka - 1991 r., 93 s.
8. Kuchnia japońska - 1991 r., 93 s.
9. Kuchnia grecka - 1991 r., 93 s.
10. Kuchnia marokańska - 1991 r., 93 s.
11. Kuchnia żydowska - 1991 r., 93 s.
12. Kuchnia węgierska - 1992 r., 93 s.
13. Kuchnia tajska - 1992 r., 93 s.
14. Kuchnia hiszpańska - 1992 r., 93 s.
15. Kuchnia arabska - 1993 r., 93 s.
16. Kuchnia meksykańska - 1993 r., 93 s.
17. Kuchnie Dalekiego Wschodu - 1993 r., 93 s.
18. Sałaty i sałatki - 1991 r., 93 s.
19. Koktajle - 1991 r., 93 s.
20. Kanapki i przekąski koktajlowe - 1992 r., 93 s.
21. Pizze i tarty - 1992 r., 93 s.
22. Pasztety - 1992 r., 93 s.
23. Sosy - 1994 r., 93 s.
24. Naleśniki, omlety i suflety - 1993 r., 93 s.
25. Zimny bufet - 1994 r., 93 s.
26. Zupy - 1993 r., 93 s.
27. Ryby i owoce morza - 1992 r., 93 s.
28. Cielęcina i wołowina - 1993 r., 93 s.
29. Wieprzowina - 1995 r., 93 s.
30. Jagnięcina i baranina - 1995 r., 93 s.
31. Drób - 1994 r., 93 s.
32. Warzywa - 1995 r., 93 s.
33. Pierogi i pierożki - 1994 r., 93 s.
34. Owoce 1995 r., 93 s.
35. Sery - 1995 r., 93 s.
37. Ciasta i ciasteczka I - 1995 r., 93 s.
38. Ciasta i ciasteczka II - 1995 r., 93 s.
40. Grill - 1996 r., 93 s.
41. Kuchnia wegetariańska - 1993 r., 91 s.
44. Wyposażenie kuchni i techniki gotowania - 1994 r., 67 s.
45. Przyjęcia, bankiety i bufety - 1993 r., 91 s.
46. Domowe nalewki i likiery - 1994 r., 93 s.
47. Dziczyzna - 1995 r., 93 s.
48. Kuchnia skandynawska - 1996 r., 93 s.
49. Ciasta owocowe - 1996 r., 93 s.
50. Wina - 1998 r., 93 s.
51. Grzyby - 1998 r., 93 s.
+ Kuchnia Polska - 1993 r., 93 s.
Niezwykły, nowoczesny poradnik zakresu sztuki kulinarnej. Sprawdzonym przepisom towarzyszą fachowe porady dotyczące aranżacji wyposażenia ergonomicznej, przyjaznej kuchni, zasady racjonalnego zdrowego żywienia, kulinarne tricki, stołowy savoir-vivre oraz obszerne tabele wartości odżywczych kalorycznych.
! Uwagi:
Lekko zarysowane oprawy. Brzegi stron trochę zakurzone.
Brak książki 36, 39, 42 i 43.