Zarządzanie bezpieczeństwem żywności

Cena przed rabatem: 55,00 zł
Cena: 49,50
ISBN: 9788325502386
Wymiar: 16.5x23.5cm
Nr wydania: -
Seria: -
Ilość stron: 388
Ocena: -
Waga: 0,62 kg
Indeks: 51422400106KS
Rok wydania: 2010
Wydawca: C.H. BECK
Rodzaj okładki: Miękka
Stan: Nowa
Autor: Sikora Tadeusz

Opis książki

Bezpieczeństwo żywności jest dla współczesnego konsumenta najważniejszą cechą, której oczekuje od nabywanej i konsumowanej żywności. Sfera zapewnienia tego bezpieczeństwa jest obecnie ściśle regulowana normami prawa unijnego i krajowego. W ostatnim dziesięcioleciu wiele się zmieniło w tym względzie, począwszy od opublikowania dyrektywy 93/43/EEC w czerwcu 1993 r. do opublikowania „pakietu rozporządzeń higienicznych” w kwietniu 2004 r. i opublikowania norm ISO serii 22000.
Książka jest kompleksowym opracowaniem problematyki związanej z zarządzaniem bezpieczeństwem żywności. Autorzy omawiają zwłaszcza takie zagadnienia, jak:
* podstawowe uwarunkowania zapewnienia jakości żywności, w tym zagrożenia biologiczne i chemiczne;
* podstawy ustawodawstwa żywnościowego;
* dobre praktyki produkcyjne i higieniczne;
* system HACCP;
* metody i systemy zapewnienia jakości i zarządzania nią w przetwórstwie żywności, w tym funkcje laboratoriów.

Kategorie książek

Biuro Obsługi Klienta
+48 604 33 18 47 lub (18) 33 13 613
Skupujemy książki i księgozbiory!

698 110 400

698 316 300

skup@tezeusz.pl
kontakt@skupksiazek.pl
GG:55402821 GG: 55402821
GG:51849473 GG: 51849473
Tezeusz - Chrześcijanie w świecie
Tezeusz - Chrześcijanie w świecie
Zapraszamy do niezależnego katolickiego portalu opinii. Porozmawiaj o życiu i wierze!
Biuro Obsługi Klienta - oferta i zamówienia. Zadzwoń!
tel. **604 33 18 47**
tel. **18 33 13 613**



Panel logowania
Twój koszyk
Ilość książek:0 szt.
Wartość:0,00 zł